Koko kesäloma tuntuu lentävän ohi kuin siivillä. Vastahan seisoin koulun ns. "juhlallisessa" liikuntasalissa laulamassa suvivirttä, kuuntelemassa parhaan ystäväni puhetta ja kävelemässä opettajan luo vastaanottamaan todistuksen. Nyt istun tässä, eletään jo heinäkuuta. Helle ei tunnu loppuvan milloinkaan. Lämmintä piisaa yli kolmisenkymmentä astetta, ja kadut ovat hiljaisia. Kaikki ovat uimassa.

Viikonloppuna olin juuri isän pikkuserkun 60-vuotis juhlapäivillä. Tarjolla oli hirvikeittoa; jota en syönyt, en pidä riistalihasta, kahta erillaista kakkulajia, boolia.. Boolia missä oli alkomahoolia, totta kai. Ja ihmiset olivat juovuksissa loppuillasta. Ärgh, eivätkö ihmiset osaa juhlia ilman sitä alkoholia?!

Nyt väsyttää. Söin juuri pizzan, kävin suihkussa ja vähän siivosin. Kello näyttää jo kymmentä vaille kymmentä. Jospa sitä kerrankin menisi ajoissa nukkumaan, on meinaan venähtänyt nuo nukkumaanmenoajat viime aikoina yli neljän yöllä. Ei kivaa. Aamulla taas herää klo 11, on pikkuisen ehkä pasmat sekaisin. Unta palloon ja äkkiä!

Nyt nukkumaan,

öitä.